Dzisiaj jest: Środa, 25.05.2022 Imieniny: Urbana i Grzegorza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Sałatka z truskawek z wołowiną


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z truskawek z wołowiną to przepis na oryginalne połączenie mięsa z owocami.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 250 g   truskawki
  • 300 g  wołowina
    ugotowana, chuda, pokrojona w kostkę
  • 1 puszka  kukurydza konserwowa
  • 1 puszka  groszek konserwowy
    mała
  • 1 sztuka  cebula czerwona
  • 1 sztuka  ogórek zielony
    mały
  • 1 łyżka  szczypior
    posiekany
    Sos:
  • 4 łyżki  jogurt naturalny
  • 3 łyżki  majonez
  • sok z cytryny
    do smaku
  • 1 łyżeczka  musztarda
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Truskawki umyj, osącz, oczyść z szypułek i pokrój na ćwiartki. Ogórek i cebulę obierz, pokrój w kostkę.
  2. Kukurydzę i groszek odcedź z zalewy i przełóż do miski. Dodaj wołowinę, ogórek, cebulę i szczypiorek. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  3. Jogurt wymieszaj z majonezem, sokiem z cytryny i musztardą. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Powstałym sosem polej sałatkę.
  4. Dodaj truskawki, delikatnie wymieszaj. Sałatkę przełóż do miseczek i udekoruj truskawkami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Najlepsze przepisy na sałatki mięsne i warzywne


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 114


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE