Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
250 g makaronu duże muszle
3 sztuki jajka
1 sztuka puszka tuńczyka w sosie własnym
1 sztuka czerwona papryka
200 g ogórków kiszonych
2 łyżki majonezu
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie, odcedź. Tuńczyka odsącz z zalewy.
- Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i pokrój w kostkę. Paprykę umyj, oczyść z nasion i razem z ogórkami pokrój w kostkę.
- Do miski wrzuć jajka, paprykę, tuńczyka oraz ogórki. Dodaj majonez, sól oraz pieprz i wymieszaj. Tak przygotowaną sałatkę nałóż do makaronowych muszli.
Źródło przepisu: Przyślij przepis