Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z tuńczyka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Szybka i smaczna sałatka! :)

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 2 puszki  tuńczyk
    w zalewie
  • 1.5 szklanek  ryż
    wypieczony
  • 2 sztuki  cebula czerwona
  • 4 sztuki  pomidory
    obrane ze skórki
  • 5 liści  sałata lodowa
  • 1 sztuka  zielenina
    Zalewa:
  • 3 łyżki  keczup
  • 2 łyżki  oliwa
    lub olej
  • 2 sztuki  sok z cytryny
  • 1 łyżeczka  cukier puder

Sposób przyrządzania:

  1. Przygotowujemy zalewę: wszystkie składniki dokładnie mieszamy, odstawiamy na 30 minut w chłodne miejsce.
  2. Tuńczyka odsączamy na sicie.
  3. Ryż łączymy z zalewą, dokładnie mieszamy, dodajemy rozdrobnione porcje tuńczyka, najdrobniej posiekaną cebulę i pokrojone w cząstki pomidory, całość ponownie mieszamy.
  4. Salaterkę szczelnie owijamy w folię aluminiową i wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Sałatkę podajemy wychłodzoną, na liściach sałaty, przybraną zieleniną.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 34


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE