Dzisiaj jest: Sobota, 06.06.2020 Imieniny: Pauliny i Laury



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Sałatka z tuńczykiem i białą kapustą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 150 g  białej kapusty
  • 1 sztuka puszka tuńczyka
  • 2 sztuki ziemniaki
  • 2 sztuki kiszone ogórki
  • 1 sztuka jajko
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • 1/2 sztuki szkl. bulionu
  • 1/2 sztuki zielonej papryki
  • 1/2 sztuki czerwonej papryki
  • 2 łyżki  musztardy
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • 1 łyżka  posiekanego koperku
  • 1 łyżka  posiekanego szczypiorku
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki ugotuj i obierz. Kapustę poszatkuj, oprósz solą i odstaw na 20 minut. Jajko ugotuj na twardo, obierz.
  2. Jajko, ziemniaki, obraną cebulę, paprykę oraz ogórki pokrój w kostkę. Wymieszaj z kapustą i rozdrobnionym tuńczykiem.
  3. Z bulionu, musztardy, soku z cytryny i przypraw przygotuj sos. Polej nim sałatkę, wymieszaj z zieleniną.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE