Dzisiaj jest: Środa, 27.01.2021 Imieniny: Jana i Przybysława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Sałatka z tuńczykiem i oliwkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z tuńczykiem i oliwkami to doskonałe źródło witamin, pełnowartościowego białka i kwasów omega-9. Stanowi świetne uzupełnienie codziennej diety. Przepis niewymagający dużego nakładu pracy

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  sałata
    miks różnych sałat
  • 1 puszka  tuńczyk
    w sosie własnym
  • 8 sztuk  pomidorki koktajlowe
  • 10 sztuk  oliwki
    czarne, bez pestek
  • 1/2 puszki  fasolka szparagowa konserwowa
  • 1 garść  grzanki
    małe
  • 2 łyżki  oliwa
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidorki umyj, przekrój na połówki. Tuńczyka odsącz z zalewy i rozgnieć widelcem.
  2. Do miski przełóż mieszankę sałat. Dodaj tuńczyka, fasolkę, oliwki i pomidorki. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Na koniec skrop oliwą i wymieszaj. Przed podaniem posyp sałatkę grzankami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 98


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE