Dzisiaj jest: Wtorek, 26.05.2020 Imieniny: Filipa i Pauliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Sałatka z tuńczykiem i papryką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1/2 główki  sałaty lodowej
  • 1 sztuka puszka tuńczyka w kawałkach w oleju
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka zielona papryka
  • 1 sztuka żółta papryka
  • 1/2 sztuki puszki groszku konserwowego
  • 100 g  sera feta
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • pieprz
    Sos
  • 1 łyżeczka  soku z cytryny
  • 1 łyżka  oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka  miodu
  • zioła prowansalskie

Sposób przyrządzania:

  1. Sałatę opłucz, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Papryki umyj, oczyść z nasion i pokrój w cienkie paseczki. Tuńczyka oraz groszek osącz z zalewy. Ser pokrój w drobną kostkę.
  2. Tak przygotowane składniki przełóż do głębokiego naczynia i przypraw do smaku solą oraz pieprzem.
  3. Do miski wlej sok z cytryny oraz oliwę z oliwek. Dodaj miód i zioła prowansalskie. Wymieszaj wszystko dokładnie i polej sosem sałatkę.
  4. Przed podaniem sałatkę dokładnie wymieszaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE