Dzisiaj jest: Niedziela, 02.10.2022 Imieniny: Teofila i Dionizego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Sałatka z tuńczykiem i papryką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1/2 główki  sałaty lodowej
  • 1 sztuka puszka tuńczyka w kawałkach w oleju
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka zielona papryka
  • 1 sztuka żółta papryka
  • 1/2 sztuki puszki groszku konserwowego
  • 100 g  sera feta
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • pieprz
    Sos
  • 1 łyżeczka  soku z cytryny
  • 1 łyżka  oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka  miodu
  • zioła prowansalskie

Sposób przyrządzania:

  1. Sałatę opłucz, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Papryki umyj, oczyść z nasion i pokrój w cienkie paseczki. Tuńczyka oraz groszek osącz z zalewy. Ser pokrój w drobną kostkę.
  2. Tak przygotowane składniki przełóż do głębokiego naczynia i przypraw do smaku solą oraz pieprzem.
  3. Do miski wlej sok z cytryny oraz oliwę z oliwek. Dodaj miód i zioła prowansalskie. Wymieszaj wszystko dokładnie i polej sosem sałatkę.
  4. Przed podaniem sałatkę dokładnie wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE