Dzisiaj jest: Czwartek, 24.09.2020 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Sałatka z tuńczykiem i selerem naciowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 5 sztuk łodyg selera naciowego z liśćmi
  • 3-4 łyżki  majonezu
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • pieprz
  • sól
  • 2 łyżki  oliwy z oliwek
  • 1 łyżka  soku z cytryny

Sposób przyrządzania:

  1. Łodygi selera z liśćmi umyj, osusz. Łodygi pokrój w plasterki, a liście odłóż. Pokrojonego selera wrzuć do miski.
  2. Cebulę obierz, pokrój w piórka i dodaj do selera. Tuńczyka odsącz z zalewy i wrzuć do miski z warzywami.
  3. Dodaj 3 łyżki majonezu. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Dodaj liście selera, oliwę z oliwek i sok z cytryny. Wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE