Dzisiaj jest: Poniedziałek, 27.05.2024 Imieniny: Jana i Juliusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z tuńczykiem i selerem naciowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 5 sztuk łodyg selera naciowego z liśćmi
  • 3-4 łyżki  majonezu
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • pieprz
  • sól
  • 2 łyżki  oliwy z oliwek
  • 1 łyżka  soku z cytryny

Sposób przyrządzania:

  1. Łodygi selera z liśćmi umyj, osusz. Łodygi pokrój w plasterki, a liście odłóż. Pokrojonego selera wrzuć do miski.
  2. Cebulę obierz, pokrój w piórka i dodaj do selera. Tuńczyka odsącz z zalewy i wrzuć do miski z warzywami.
  3. Dodaj 3 łyżki majonezu. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Dodaj liście selera, oliwę z oliwek i sok z cytryny. Wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE