Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 1 sztuka puszka tuńczyka w sosie własnym
- 5 sztuk łodyg selera naciowego z liśćmi
- 3-4 łyżki majonezu
- 1 sztuka czerwona cebula
- pieprz
- sól
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka soku z cytryny
|
|
Sposób przyrządzania:
- Łodygi selera z liśćmi umyj, osusz. Łodygi pokrój w plasterki, a liście odłóż. Pokrojonego selera wrzuć do miski.
- Cebulę obierz, pokrój w piórka i dodaj do selera. Tuńczyka odsącz z zalewy i wrzuć do miski z warzywami.
- Dodaj 3 łyżki majonezu. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Dodaj liście selera, oliwę z oliwek i sok z cytryny. Wymieszaj.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników