Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z tuńczykiem, orzechami i żurawiną


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka puszka tuńczyka w kawałkach
  • 3 łyżki  suszonej żurawiny
  • 150 g  ryżu
  • 1/2 szklanki  posiekanych orzechów włoskich
  • 2-3 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • 3-4 łyżki  majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Tuńczyka odsącz z zalewy i rozdrobnij widelcem.
  2. Ryż ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i odstaw do wystygnięcia.
  3. Żurawinę zalej gorącą wodą i odstaw na 2-3 minuty. Po tym czasie odsącz żurawinę na sicie i wrzuć do miski.
  4. Dodaj tuńczyka, ryż, posiekane orzechy i natkę pietruszki oraz majonez. Wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wstaw na godzinę do lodówki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE