Dzisiaj jest: Poniedziałek, 08.03.2021 Imieniny: Beatyi



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Sałatka z tuńczykiem, orzechami i żurawiną


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka puszka tuńczyka w kawałkach
  • 3 łyżki  suszonej żurawiny
  • 150 g  ryżu
  • 1/2 szklanki  posiekanych orzechów włoskich
  • 2-3 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • 3-4 łyżki  majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Tuńczyka odsącz z zalewy i rozdrobnij widelcem.
  2. Ryż ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i odstaw do wystygnięcia.
  3. Żurawinę zalej gorącą wodą i odstaw na 2-3 minuty. Po tym czasie odsącz żurawinę na sicie i wrzuć do miski.
  4. Dodaj tuńczyka, ryż, posiekane orzechy i natkę pietruszki oraz majonez. Wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wstaw na godzinę do lodówki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE