Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
100 g twaróg
śmietankowy1 sztuka awokado
100 g szpinak
1 puszka kukurydza konserwowa
1 ząbek czosnek
1 sztuka limonka
150 ml jogurt naturalny
kolendra
mielona, do smakupapryka (przyprawa)
ostra, do smakucukier
do smakusól
do smakupieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Limonkę sparz, osusz i zetrzyj skórkę. Szpinak opłucz, oczyść z ogonków. Kukurydzę osącz. Awokado przekrój na pół, usuń pestkę, obierz i pokrój w plasterki. Następnie skrop awokado sokiem z 1/2 limonki. Wszystkie składniki wymieszaj.
- Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z twarogiem, skórką z limonki oraz jogurtem. Rozetrzyj wszystko. Dopraw sokiem z 1/2 limonki, cukrem, solą, pieprzem, papryką i kolendrą. Wszystko dokładnie wymieszaj. Powstałym sosem polej sałatkę. Wymieszaj.
Źródło przepisu: Sałatki