Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 400 g łososia
- 1 łyżeczka vegety
- 200 g szpinaku baby
- 200 g rukoli
- 200 g półtłustego twarogu
- 300 g mrożonych malin
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżka czerwonego octu winnego
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżka oleju
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- grubo mielony pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Łososia umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Następnie oprósz rybę vegetą.
- Na wyłożonej papierem do pieczenia blasze ułóż łososia i skrop olejem. Piecz 15 minut w temperaturze 200 st. C.
- Szpinak i rukolę opłucz i osusz. Maliny rozmroź, zmiksuj i przetrzyj przez bardzo gęste sito.
- Do przecieru malinowego dodaj miód, musztardę, ocet oraz oliwę. Dopraw do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
- Na talerzach ułóż rukolę, szpinak i po porcji łososia. Posyp wszystko pokruszonym białym serem, a na koniec polej sosem malinowo-musztardowym.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka