Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
450 g uszek z grzybami
150 g wędzonego fileta z kurczaka
1 sztuka ogórek wężowy
3 sztuki czubate łyżki majonezu
100 g żółtego sera
100 g kukurydzy z puszki
2 sztuki pomidory
80 g polędwicy sopockiej
100 g krewetek koktajlowych
70 g białej części pora
2 ząbki czosnku
1 opakowanie sosu sałatkowego koperkowo-ziołowego
sól
pieprz
bazylia
oregano
- Dodatkowo
1 sztuka gałązka natki pietruszki
1 plaster cytryny
|
|
Sposób przyrządzania:
- Uszka ugotuj w osolonym wrzątku. Odcedź, ostudź. Osobno, w lekko osolonym wrzątku ugotuj przez kilka minut krewetek. Odcedź.
- Pora oczyść, pomidory umyj i osusz. Razem z wędzonym filetem, polędwicą, ogórkiem i żółtym serem pokrój w małą kostkę. Kukurydzę osącz. Składniki włóż do miski.
- Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Włóż do warzyw, wędlin i sera. Wymieszaj z majonezem. Dopraw solą, pieprzem, bazylią i oregano. Schłodź. Przed podaniem sałatkę udekoruj listki natki i plastrami cytryny.
Źródło przepisu: Przyślij przepis