Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 5 - 6 osób
Składniki
5 kromek chleb
5 łyżek oliwa
100 g boczek wędzony
500 g wątróbka drobiowa
1 główka sałata lodowa
1/2 pęczki koperek
3 sztuki pomidory
małe200 g jogurt naturalny
2 ząbki czosnek
1/2 łyżeczki papryka (przyprawa)
sól
do smakupieprz czarny
mielony, do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kromki chleba pokrój w drobną kostkę, skrop 3 łyżkami oliwy, oprósz solą, pieprzem i mieloną papryką. Kawałki chleba rozłóż na blasze i piecz przez 8 minut w 180 st. C, aż grzanki będą złote i chrupiące.
- Wątróbkę drobiową oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Następnie podsmaż ją na pozostałej oliwie. 3. Wędzony boczek podsmaż na patelni bez tłuszczu. Sałatę porwij na kawałki. Koperek posiekaj. Pomidory umyj, pokrój na mniejsze części. Jogurt wymieszaj z posiekanym czosnkiem, odrobiną soli i pieprzu. Wszystkie składniki połącz ze sobą i dokładnie wymieszaj.
Źródło przepisu: Smacznego!