Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 500 g wątróbki drobiowej
- 1 sztuka cebula
- 3 sztuki ogórki konserwowe
- 2 sztuki jabłka
- 2-3 łyżki majonezu
- 1 pęczek natki pietruszki
- 1 pęczek koperku
- 2-3 łyżki bułki tartej
- olej do smażenia
|
|
Sposób przyrządzania:
- Wątróbkę oczyść, umyj, osusz. Następnie pokrój w paski, panieruj w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju. Odstaw do ostygnięcia.
- Cebulę, jabłka i ogórki obierz i pokrój w kostkę. Dodaj wątróbkę oraz posiekane zioła. Wymieszaj.
- Tak przygotowaną sałatkę przełóż do salaterki. Dodaj majonez i delikatnie wymieszaj. Wstaw na 30 minut do lodówki.
Źródło przepisu: Przyślij przepis