Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z wątróbką i jabłkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 500 g  wątróbki drobiowej
  • 1 sztuka cebula
  • 3 sztuki ogórki konserwowe
  • 2 sztuki jabłka
  • 2-3 łyżki  majonezu
  • 1 pęczek  natki pietruszki
  • 1 pęczek  koperku
  • 2-3 łyżki  bułki tartej
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Wątróbkę oczyść, umyj, osusz. Następnie pokrój w paski, panieruj w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju. Odstaw do ostygnięcia.
  2. Cebulę, jabłka i ogórki obierz i pokrój w kostkę. Dodaj wątróbkę oraz posiekane zioła. Wymieszaj.
  3. Tak przygotowaną sałatkę przełóż do salaterki. Dodaj majonez i delikatnie wymieszaj. Wstaw na 30 minut do lodówki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE