Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
200 g makrela
wędzona1 opakowanie mix sałat
z rukolą i szpinakiem100 g pomidorki koktajlowe
1 sztuka papryka czerwona
1 sztuka ogórek zielony
2 gałązki estragon
5 łyżek majonez
1/2 sztuki cytryna
sól
do smakupieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makrelę oczyść z ości i podziel na mniejsze kawałki. Mieszankę sałat umyj i osusz. Pomidorki umyj, przekrój na połówki.
- Ogórek umyj, pokrój w półplasterki. Paprykę opłucz, usuń gniazda nasienne i pokrój w paski.
- Do miski przełóż przygotowane składniki. Wymieszaj.
- Estragon umyj, posiekaj. Dodaj majonez, dopraw sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Powstałym sosem polej sałatkę. Wymieszaj.
Źródło przepisu: Sałatki