Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- kilkanaście dużych liści żółtej cykorii
- kilkanaście małych listków czerwonej cykorii
- 15 dag wędzonej piersi z kurczaka
- 1/2 sztuki puszki kukurydzy
- kawałek białej części pora
- 6 sztuk plasterków ananasa z puszki
- 5 łyżek majonezu
- 1 szczypta curry
- pieprz
- pomidorki koktajlowe
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kurczaka razem z odsączonym z zalewy ananasem pokrój w kostkę i wrzuć do miski. Następnie dodaj pokrojonego w cienkie półplasterki pora oraz odsączoną z zalewy kukurydzę. Przygotowane składniki wymieszaj z majonezem. Dopraw curry oraz pieprzem.
- Listki żółtej cykorii ułóż na talerzu, a w środek każdego liścia włóż listek czerwonej cykorii. Na wierzch liści wyłóż sałatkę z kurczakiem. Udekoruj przekrojonymi na pół pomidorkami.
Źródło przepisu: Poradnik Domowy