Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 opakowanie mozzarelli w kulkach
1 opakowanie miksu sałat (masłowa, rukola, roszponka)
kilka czarnych oliwek
2 sztuki wędzone podudzia z kurczaka
8-10 sztuk pomidorków koktajlowych
posiekany szczypiorek
- Sos
3 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki octu jabłkowego
1 łyżeczka ziół prowansalskich
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Sałaty opłucz, osusz i rozłóż na talerzu. Mięso oddziel od kości i porwij na mniejsze kawałki. Oliwki i kulki mozzarelli przekrój na połówki. Pomidorki umyj, osusz.
- Na sałacie rozłóż kurczaka, oliwki, mozzarellę oraz pomidorki. Ostrożnie wymieszaj i posyp posiekanym szczypiorkiem.
- Oliwę wymieszaj z octem jabłkowym, ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem. Tak przygotowanym sosem polej sałatkę.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników