Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 400 g wędzonego fileta z kurczaka
- 100 g zielonych oliwek bez pestek
- 100 g marynowanych cebulek
- 1 sztuka sałata lodowa
- 400 g pomidorków koktajlowych
- 50 g kiełków rzodkiewki
- kilka piórek szczypiorku
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1/2 łyżeczki cukru
- 1/2 łyżeczki pieprzu
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pomidory umyj, osusz i przetnij na pół. Oliwki i cebulki odsącz z zalewy. Kurczaka pokrój w niedużą kostkę. Szczypiorek umyj, osusz i posiekaj.
- Sałatę umyj, osusz, porwij na kawałki i wrzuć do miski. Dodaj pomidorki, oliwki, cebulki oraz kurczaka i kiełki rzodkiewki. Skrop wszystko oliwą wymieszaną z sokiem z cytryny. Dopraw do smaku, wymieszaj i posyp posiekanym szczypiorkiem.
Źródło przepisu: Przyślij przepis