Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
400 g wędzonego fileta z kurczaka
100 g zielonych oliwek bez pestek
100 g marynowanych cebulek
1 sztuka sałata lodowa
400 g pomidorków koktajlowych
50 g kiełków rzodkiewki
kilka piórek szczypiorku
2 łyżki oliwy
1 łyżka soku z cytryny
1/2 łyżeczki cukru
1/2 łyżeczki pieprzu
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pomidory umyj, osusz i przetnij na pół. Oliwki i cebulki odsącz z zalewy. Kurczaka pokrój w niedużą kostkę. Szczypiorek umyj, osusz i posiekaj.
- Sałatę umyj, osusz, porwij na kawałki i wrzuć do miski. Dodaj pomidorki, oliwki, cebulki oraz kurczaka i kiełki rzodkiewki. Skrop wszystko oliwą wymieszaną z sokiem z cytryny. Dopraw do smaku, wymieszaj i posyp posiekanym szczypiorkiem.
Źródło przepisu: Przyślij przepis