Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
2 sztuki wędzone udka z kurczaka
1 sztuka puszka kukurydzy
2-3 sztuki ogórki konserwowe
4 sztuki jajka
3-4 sztuki łodygi selera naciowego
2-3 łyżki majonezu
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Z udek usuń kości, skórę i tłuszcz, a mięso pokrój w kostkę. Kukurydzę osącz, a ogórki pokrój w małą kostkę.
- Z selera usuń włókna, pokrój w cienkie plasterki. Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz. Pokrój w kostkę.
- Pokrojone składniki włóż do miski. Dodaj majonez, sól oraz pieprz i wymieszaj.
Źródło przepisu: przyślij przepis!