Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 2 sztuki wędzone udka z kurczaka
- 1 sztuka puszka kukurydzy
- 2-3 sztuki ogórki konserwowe
- 4 sztuki jajka
- 3-4 sztuki łodygi selera naciowego
- 2-3 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Z udek usuń kości, skórę i tłuszcz, a mięso pokrój w kostkę. Kukurydzę osącz, a ogórki pokrój w małą kostkę.
- Z selera usuń włókna, pokrój w cienkie plasterki. Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz. Pokrój w kostkę.
- Pokrojone składniki włóż do miski. Dodaj majonez, sól oraz pieprz i wymieszaj.
Źródło przepisu: przyślij przepis!