Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
2 główki sałata rzymskie mini
1 pęczek rzodkiewka
1 pęczek szczypiorek
1 sztuka udko z kurczaka
wędzonebazylia
świeża1 łyżka majonez
4 łyżki jogurt naturalny
1 opakowanie sos sałatkowy
włoski
|
|
Sposób przyrządzania:
- Wszystkie warzywa umyj. Sałatę oraz bazylię porwij na mniejsze kawałki.
- Rzodkiewki pokrój w ćwiartki. Szczypiorek drobno posiekaj. Udko obierz ze skórki, oddziel mięso i pokrój je w kostkę.
- Wszystkie składniki wrzuć do miski. Polej sosem przygotowanym z majonezu, jogurtu naturalnego oraz opakowania sosu sałatkowego. Wymieszaj.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników