Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
150 g łosoś wędzony
1 sztuka ogórek zielony
3 sztuki pomidory
1 pęczek koperek
1/2 pęczki natka pietruszki
1 sztuka ciabatta
1/2 sztuki cytryna
4 łyżki oliwa
sól
do smakupieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ciabattę pokrój w kostkę i usmaż na rozgrzanej oliwie grzanki. Pomidory umyj, pokrój w mniejsze cząstki. Ogórek opłucz, pokrój w półplasterki.
- Koperek i natkę umyj i posiekaj. Wędzonego łososia pokrój w kostkę. W miseczce wymieszaj pomidory, ogórek i łososia.
- W oddzielnej miseczce wymieszaj sok z cytryny, szczyptę soli, koperek, pieprz i 3 łyżki oliwy. Sałatkę polej sosem i wymieszaj. Przed podaniem posyp grzankami, koperkiem i natką.
Źródło przepisu: Sałatki