Dzisiaj jest: Niedziela, 29.01.2023 Imieniny: Zdzisława i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Sałatka z wędzonym pstrągiem i sezamem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  mixu sałat
  • 120 g  wędzonego pstrąga
  • garść rukoli
  • 1 łyżka  czarnego sezamu
  • 3 sztuki rzodkiewki
  • 1 sztuka kłącze selera naciowego
  • 1/2 sztuki zielonego ogórka
    Dressing
  • 8 łyżek  oliwy
  • 2 łyżki  jasnego sosu sojowego
  • 1 sztuka kawałek imbiru
  • sok z 1/2 limonki
  • pieprz cayenne
  • 1 łyżeczka  curry

Sposób przyrządzania:

  1. Sałatę i rukolę umyj, osusz i ułóż na talerzu. Na wierzchu rozłóż porwanego w palcach pstrąga. Rzodkiewkę, ogórek oraz seler pokrój w plastry i wysyp na sałatkę. Całość posyp ziarnami sezamu.
  2. Dressing: Oliwę wymieszaj z sosem sojowym, startym imbirem, sokiem z limonki. Dopraw do smaku pieprzem oraz curry.
  3. Wymieszaj i polej sosem sałatkę.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE