Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
1 opakowanie mixu sałat
120 g wędzonego pstrąga
garść rukoli
1 łyżka czarnego sezamu
3 sztuki rzodkiewki
1 sztuka kłącze selera naciowego
1/2 sztuki zielonego ogórka
- Dressing
8 łyżek oliwy
2 łyżki jasnego sosu sojowego
1 sztuka kawałek imbiru
sok z 1/2 limonki
pieprz cayenne
1 łyżeczka curry
|
|
Sposób przyrządzania:
- Sałatę i rukolę umyj, osusz i ułóż na talerzu. Na wierzchu rozłóż porwanego w palcach pstrąga. Rzodkiewkę, ogórek oraz seler pokrój w plastry i wysyp na sałatkę. Całość posyp ziarnami sezamu.
- Dressing: Oliwę wymieszaj z sosem sojowym, startym imbirem, sokiem z limonki. Dopraw do smaku pieprzem oraz curry.
- Wymieszaj i polej sosem sałatkę.
Źródło przepisu: przyślij przepis!