Dzisiaj jest: Piątek, 01.07.2022 Imieniny: Haliny i Mariana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5863

Sałatka z winogron, arbuza i jabłek


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Zamiast kroić arbuza w kostkę, można uformować z miąższu kulki za pomocą łyżeczki do melona. Sałatka z winogron, arbuza i jabłek to danie pyszne i bardzo zdrowe.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  winogrona
    jasne
  • 500 g  arbuz
  • 500 g  jabłka
  • 1 szklanka  cukier
  • 5 łyżek  likier
    amaretto
  • 1/2 szklanki  sok pomarańczowy

Sposób przyrządzania:

  1. Arbuza obierz, oczyść z nasion i pokrój w kostkę. Winogrona przetnij na połówki. Jabłka obierz, pokrój w cienkie plasterki, obtocz w cukrze i skarmelizuj na gorącej patelni.
  2. Wszystkie składniki sałatki wrzuć do salaterki, wymieszaj. Z soku pomarańczowego i likieru amaretto zrób sos i polej sałatkę. Wymieszaj. Schłodź przed podaniem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twoje przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE