Dzisiaj jest: Piątek, 29.05.2020 Imieniny: Teodozji i Magdaleny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Sałatka z winogronami i orzechami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka sałata lodowa
  • 100 g  sera mozzarella
  • 50 g  sera pleśniowego
  • 100-120 g  żółtego sera gouda
  • 30 dag  czerwonych winogron
  • 100 g  orzechów włoskich
    Sos
  • 1 sztuka mały jogurt naturalny
  • 2-3 łyżki  majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Sałatę umyj, poszatkuj i wsyp do miski.
  2. Mozzarellę i żółty ser pokrój w małą kostkę, a ser pleśniowy pokrusz na małe kawałki i wsyp do sałaty. Następnie dodaj małe kawałki orzechów i pokrojone na ćwiartki winogrona (bez pestek). Wymieszaj wszystkie składniki.
  3. Połącz jogurt z majonezem i dopraw do smaku solą i pieprzem. Polej sosem sałatkę i odstaw na kilka godzin do lodówki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE