Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 1 sztuka sałata lodowa
- 100 g sera mozzarella
- 50 g sera pleśniowego
- 100-120 g żółtego sera gouda
- 30 dag czerwonych winogron
- 100 g orzechów włoskich
- Sos
- 1 sztuka mały jogurt naturalny
- 2-3 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Sałatę umyj, poszatkuj i wsyp do miski.
- Mozzarellę i żółty ser pokrój w małą kostkę, a ser pleśniowy pokrusz na małe kawałki i wsyp do sałaty. Następnie dodaj małe kawałki orzechów i pokrojone na ćwiartki winogrona (bez pestek). Wymieszaj wszystkie składniki.
- Połącz jogurt z majonezem i dopraw do smaku solą i pieprzem. Polej sosem sałatkę i odstaw na kilka godzin do lodówki.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka