Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 1 sztuka kiść winogron
- 1 opakowanie miksu sałat
- 1 sztuka ser z niebieską pleśnią
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1/2 łyżeczki miodu
|
|
Sposób przyrządzania:
- Sałatę umyj, osusz, porwij na mniejsze kawałki i wrzuć do miski. Winogrona umyj, przekrój na połówki. Ogórek razem ze skórką pokrój w półplasterki. Winogrona oraz ogórki dodaj do sałaty i wymieszaj.
- Oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny oraz miodem. Uzyskanym sosem polej sałatkę. Wierzch posyp pokruszonym serem.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka