Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z winogronami, serem pleśniowym i ogórkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka kiść winogron
  • 1 opakowanie  miksu sałat
  • 1 sztuka ser z niebieską pleśnią
  • 3 łyżki  oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka  soku z cytryny
  • 1/2 łyżeczki  miodu

Sposób przyrządzania:

  1. Sałatę umyj, osusz, porwij na mniejsze kawałki i wrzuć do miski. Winogrona umyj, przekrój na połówki. Ogórek razem ze skórką pokrój w półplasterki. Winogrona oraz ogórki dodaj do sałaty i wymieszaj.
  2. Oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny oraz miodem. Uzyskanym sosem polej sałatkę. Wierzch posyp pokruszonym serem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE