Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
300 g fasolka szparagowa
zielona1 sztuka pomidory
1 sztuka marchew
ugotowana3 łyżki sezam ziarenka
1/2 łyżeczki kminek
4 ziarenka ziele angielskie
1/2 łyżeczki lubczyk
suszony5 łyżek bułka tarta
2 łyżki miód
jasny, płynny200 g szynka
pokrojona w kostkę5 łyżek masło
1 łyżeczka olej
sól
do smakupieprz
do smakusok z cytryny
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Fasolkę gotuj przez 10 minut, odcedź.
- Na patelni rozgrzej 1 łyżkę masła z olejem. Wrzuć kminek z sezamem i lekko podsmaż, mieszając. Następnie wrzuć resztę masła, pozostałe przyprawy, bułkę i wymieszaj.
- Gdy bułka się zrumieni, dodaj miód i fasolkę oraz pokrojone mięso. Wymieszaj.
- Ostudź. Zapraw sokiem z cytryny. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Dodaj pokrojoną marchewkę i ósemki pomidora. Wymieszaj.
Źródło przepisu: Twoje przepisy