Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
1 sztuka słoik czarnych oliwek
800 g ziemniaków
200 g zielonej fasolki szparagowej
1 sztuka czerwona cebula
1 sztuka cytryna
4 łyżki oliwy
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ziemniaki obierz, pokrój na kawałki, wrzuć do osolonej wody i gotuj. W połowie gotowania dodaj fasolkę szparagową. Gotuj razem, aż ziemniaki będą miękkie.
- Czerwoną cebulę obierz i posiekaj. Sok z cytryny oraz oliwę ubij na gładki sos. Następnie dodaj cebulę, przypraw solą i pieprzem.
- Ciepłe ziemniaki i fasolkę połącz z oliwkami. Dodaj sos, wymieszaj i odrazu podawaj.
Źródło przepisu: moje smaki życia