Dzisiaj jest: Piątek, 05.03.2021 Imieniny: Fryderyka i Wacława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Sałatka z ziemniakami i fasolką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka słoik czarnych oliwek
  • 800 g  ziemniaków
  • 200 g  zielonej fasolki szparagowej
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • 1 sztuka cytryna
  • 4 łyżki  oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, pokrój na kawałki, wrzuć do osolonej wody i gotuj. W połowie gotowania dodaj fasolkę szparagową. Gotuj razem, aż ziemniaki będą miękkie.
  2. Czerwoną cebulę obierz i posiekaj. Sok z cytryny oraz oliwę ubij na gładki sos. Następnie dodaj cebulę, przypraw solą i pieprzem.
  3. Ciepłe ziemniaki i fasolkę połącz z oliwkami. Dodaj sos, wymieszaj i odrazu podawaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE