Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 5 sztuk pomidorki koktajlowe
- 7 liści sałata karbowana
- 100 g ser gouda
- 1 łyżka oliwa z oliwek
- 1 pęczek szczypior
- sól
do smaku - pieprz czarny
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Wszystkie warzywa dokładnie umyć i osuszyć. Pomidorki przekroić na pół, szczypiorek posiekać w drobne kilkumilimetrowe paseczki, natomiast ser pokroić w małe, równe kostki.
- Średniej wielkości miskę wyłożyć liśćmi sałaty, dodać pomidory oraz ser. Całość przyprawić według uznania i lekko wymieszać od spodu. Na koniec posypać świeżym szczypiorkiem oraz przed podaniem skropić oliwą z oliwek.
- Sałatkę można wzbogacić ulubionym dressingiem.
Źródło przepisu: Przepis otrzymany z publikacji prasowej sfera-group.pl