Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
3 opakowania zupki chińskie
2 sztuki pomidory
1 sztuka czerwona papryka
1 sztuka ogórek sałatkowy
1 pęczek szczypior
1 opakowanie kukurydza konserwowa
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
2 łyżki majonez
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pomidory umyj i razem z obranym ze skórki ogórkiem pokrój w kostkę. Paprykę umyj, oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę. Kukurydzę odsącz z zalewy. Szczypiorek drobno posiekaj.
- Wszystkie składniki przełóż do miski. Wymieszaj. Dodaj połamany makaron z zupek chińskich (bez przypraw).
- Całość dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Dodaj majonez i wymieszaj. Odstaw sałatkę na 3 godziny do lodówki, by makaron napęczniał.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników