Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 3 opakowania zupki chińskie
- 2 sztuki pomidory
- 1 sztuka czerwona papryka
- 1 sztuka ogórek sałatkowy
- 1 pęczek szczypior
- 1 opakowanie kukurydza konserwowa
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
- 2 łyżki majonez
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pomidory umyj i razem z obranym ze skórki ogórkiem pokrój w kostkę. Paprykę umyj, oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę. Kukurydzę odsącz z zalewy. Szczypiorek drobno posiekaj.
- Wszystkie składniki przełóż do miski. Wymieszaj. Dodaj połamany makaron z zupek chińskich (bez przypraw).
- Całość dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Dodaj majonez i wymieszaj. Odstaw sałatkę na 3 godziny do lodówki, by makaron napęczniał.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników