Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 opakowanie łagodnej zupki chińskiej o smaku kurczaka
1 opakowanie pikantnej zupki chińskiej o smaku kurczaka
1 główka kapusty pekińskiej
1 sztuka czerwona papryka
250 g szynki
2-3 łyżki majonezu
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Zupki chińskie pokrusz i dodaj razem z przyprawami przełóż do dużej miski.
- Zalej wszystko szklanką wrzątku, wymieszaj i odstaw, by makaron napęczniał.
- Kapustę pekińską oczyść poszatkuj. Czerwoną paprykę umyj, oczyść z nasion i pokrój w kostkę. Szynkę pokrój w niewielkie kawałki. Składniki dodaj do makaronu.
- Całość wymieszaj z majonezem. Następnie dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Przed podaniem schłodź przez godzinę w lodówce.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników