Dzisiaj jest: Wtorek, 25.01.2022 Imieniny: Pawła i Miłosza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Sałatka zacierkowa z porem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

    Zacierki
  • 400 g  mąki
  • 4 sztuki jajka
  • 1 szczypta  soli
    Sałatka
  • 1 sztuka por
  • 1 sztuka puszka kukurydzy
  • 250 g  szynki
  • 2 pęczki  natki pietruszki
  • majonez
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Zacierki: Mąkę, jajka i sól wymieszaj i zagnieć ciasto. Odrywaj z niego małe kawałki, wrzucaj na osolony wrzątek i gotuj przez 3 minuty, aż wypłyną. Odcedź.
  2. Pora umyj, osusz i pokrój w półplasterki. Szynkę pokrój w paski. Natkę pietruszki posiekaj. Kukurydzę odsącz z zalewy.
  3. Do miski wrzuć zacierki, pora, szynkę, kukurydzę oraz natkę. Dodaj majonez, sól oraz pieprz. Wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE