Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- Zacierki
- 400 g mąki
- 4 sztuki jajka
- 1 szczypta soli
- Sałatka
- 1 sztuka por
- 1 sztuka puszka kukurydzy
- 250 g szynki
- 2 pęczki natki pietruszki
- majonez
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Zacierki: Mąkę, jajka i sól wymieszaj i zagnieć ciasto. Odrywaj z niego małe kawałki, wrzucaj na osolony wrzątek i gotuj przez 3 minuty, aż wypłyną. Odcedź.
- Pora umyj, osusz i pokrój w półplasterki. Szynkę pokrój w paski. Natkę pietruszki posiekaj. Kukurydzę odsącz z zalewy.
- Do miski wrzuć zacierki, pora, szynkę, kukurydzę oraz natkę. Dodaj majonez, sól oraz pieprz. Wymieszaj.
Źródło przepisu: Przyslij przepis