Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
5 listków sałata lodowa
2 sztuki tortilla
3 łyżki salsa pomidorowa
4 plastry szynka
gotowana3 sztuki rzodkiewki
4 łyżki oliwa
1 sztuka pomidory
średni1 sztuka cebula czerwona
małasól
do smakupieprz
do smaku1/2 sztuki sok z limonki
1 ząbek czosnek
|
|
Sposób przyrządzania:
- Liście sałaty umyj, osusz i porwij na kawałki. Przełóż do miski.
- Pomidor i rzodkiewki pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój w piórka.
- Czosnek przeciśnij przez praskę. Dodaj oliwę, sok z połowy limonki, sól oraz pieprz. Wymieszaj.
- Tortille posmaruj salsą pomidorową, ułóż na nich plasterki szynki i zwiń w rulony. Każdy rulon pokrój w 2-centymetrowe kawałki.
- Na talerzu ułóż porcję sałaty. Na nich kilka kawałków tortilli, posyp posiekanymi pomidorem, rzodkiewką i cebulą. Polej sosem.
Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka