Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 5 listków sałata lodowa
- 2 sztuki tortilla
- 3 łyżki salsa pomidorowa
- 4 plastry szynka
gotowana - 3 sztuki rzodkiewki
- 4 łyżki oliwa
- 1 sztuka pomidory
średni - 1 sztuka cebula czerwona
mała - sól
do smaku - pieprz
do smaku - 1/2 sztuki sok z limonki
- 1 ząbek czosnek
|
|
Sposób przyrządzania:
- Liście sałaty umyj, osusz i porwij na kawałki. Przełóż do miski.
- Pomidor i rzodkiewki pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój w piórka.
- Czosnek przeciśnij przez praskę. Dodaj oliwę, sok z połowy limonki, sól oraz pieprz. Wymieszaj.
- Tortille posmaruj salsą pomidorową, ułóż na nich plasterki szynki i zwiń w rulony. Każdy rulon pokrój w 2-centymetrowe kawałki.
- Na talerzu ułóż porcję sałaty. Na nich kilka kawałków tortilli, posyp posiekanymi pomidorem, rzodkiewką i cebulą. Polej sosem.
Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka