Dzisiaj jest: Wtorek, 19.03.2024 Imieniny: Józefa i Bogdana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka ze szparagami i fetą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka ze szparagami i fetą to świetny przepis na drugie śniadanie lub szybką przekąskę.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1/2 pęczki  szparagi
  • 1 opakowanie  mix sałat
    z rukolą
  • 15 sztuk  pomidorki koktajlowe
  • 1 opakowanie  ser feta
  • 1 sztuka  cebula czerwona
    mała
    Sos:
  • 3 łyżki  oliwa z oliwek
  • 2 łyżki  sok z cytryny
  • 1 łyżka  zioła prowansalskie
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Szparagi oczyść, gotuj przez 5 minut w osolonej wodzie, odcedź. Wystudź.
  2. Sałatę umyj, osusz. Pomidorki przekrój na połówki. Cebulę obierz i pokrój w krążki.
  3. Na talerze wyłóż mix sałat. Na wierzchu ułóż pomidorki, fetę pokrojoną w kostkę, krążki cebuli oraz szparagi.
  4. W misce wymieszaj oliwę z sokiem z cytryny, ziołami, solą oraz pieprzem. Uzyskanym sosem polej sałatkę.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Zobacz więcej na temat:

szparagiser fetaprzepisy na sałatki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE