Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
1/2 pęczki szparagi
1 opakowanie mix sałat
z rukolą15 sztuk pomidorki koktajlowe
1 opakowanie ser feta
1 sztuka cebula czerwona
mała
- Sos:
3 łyżki oliwa z oliwek
2 łyżki sok z cytryny
1 łyżka zioła prowansalskie
sól
do smakupieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Szparagi oczyść, gotuj przez 5 minut w osolonej wodzie, odcedź. Wystudź.
- Sałatę umyj, osusz. Pomidorki przekrój na połówki. Cebulę obierz i pokrój w krążki.
- Na talerze wyłóż mix sałat. Na wierzchu ułóż pomidorki, fetę pokrojoną w kostkę, krążki cebuli oraz szparagi.
- W misce wymieszaj oliwę z sokiem z cytryny, ziołami, solą oraz pieprzem. Uzyskanym sosem polej sałatkę.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników