Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka ze szparagami i jajkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka ze szparagami i jajkiem to przepis na drugie śniadanie lub kolację. Danie jest bardzo smaczne i zdrowe.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 pęczek  szparagi
    zielone
  • 2 garści  rukola
  • 140 g  pomidorki koktajlowe
    różnokolorowe
  • 12 sztuk  oliwki
    zielone
  • 4 sztuki  jajka
    Sos:
  • 3 łyżki  oliwa
  • 1 łyżka  sok z cytryny
  • 2 ząbki  czosnek
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    świeżo mielony, do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Ze szparagów odetnij łuski. Włóż pęczek do osolonej wody główkami do góry i gotuj przez 3 minuty.
  2. Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i pokrój w ćwiartki. Na talerzu ułóż zimne szparagi, posyp pomidorkami przekrojonymi na pół, rukolą i oliwkami.
  3. W misce utrzyj oliwę z sokiem z cytryny, solą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Powstałym sosem polej sałatkę. Oprósz pieprzem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 114


Zobacz więcej na temat:

szparagijajkaprzepisy na sałatki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE