Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1/2 pęczki szparagi
białe - 15 sztuk truskawki
średnie - 1 sztuka ser mozzarella
kulka - 1 sztuka ogórek zielony
wężowy - 3 łyżki oliwa
- sól
do smaku - pieprz czarny
do smaku
- Dekoracja:
- 1 garść mięta
listki
|
|
Sposób przyrządzania:
- Szparagi ugotuj na parze. Następnie każdy przekrój na 4 części i delikatnie oprósz solą.
- Truskawki umyj, osącz, usuń szypułki i pokrój w ćwiartki. Ogórka i mozzarellę pokrój w kostkę.
- Wszystkie składniki przełóż do miski. Polej oliwą wymieszaną z solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wymieszaj i udekoruj listkami mięty.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników