Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1/2 pęczki szparagi
białe15 sztuk truskawki
średnie1 sztuka ser mozzarella
kulka1 sztuka ogórek zielony
wężowy3 łyżki oliwa
sól
do smakupieprz czarny
do smaku
- Dekoracja:
1 garść mięta
listki
|
|
Sposób przyrządzania:
- Szparagi ugotuj na parze. Następnie każdy przekrój na 4 części i delikatnie oprósz solą.
- Truskawki umyj, osącz, usuń szypułki i pokrój w ćwiartki. Ogórka i mozzarellę pokrój w kostkę.
- Wszystkie składniki przełóż do miski. Polej oliwą wymieszaną z solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wymieszaj i udekoruj listkami mięty.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników