Dzisiaj jest: Wtorek, 19.03.2024 Imieniny: Józefa i Bogdana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka ze szparagami i truskawkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Szparagi do sałatki dobrze jest ugotować na parze, ponieważ wówczas zachowają więcej aromatu i składników odżywczych, niż gotowane w wodzie. Sałatka ze szparagami i truskawkami to przepis, w którym doskonałe połączenie smaków zachwyci niejednego smakosza.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1/2 pęczki  szparagi
    białe
  • 15 sztuk  truskawki
    średnie
  • 1 sztuka  ser mozzarella
    kulka
  • 1 sztuka  ogórek zielony
    wężowy
  • 3 łyżki  oliwa
  • sól
    do smaku
  • pieprz czarny
    do smaku
    Dekoracja:
  • 1 garść  mięta
    listki

Sposób przyrządzania:

  1. Szparagi ugotuj na parze. Następnie każdy przekrój na 4 części i delikatnie oprósz solą.
  2. Truskawki umyj, osącz, usuń szypułki i pokrój w ćwiartki. Ogórka i mozzarellę pokrój w kostkę.
  3. Wszystkie składniki przełóż do miski. Polej oliwą wymieszaną z solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wymieszaj i udekoruj listkami mięty.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.75 Ocen: 4

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE