Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka ze szpinakiem i bakaliowym dressingiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Przepis na ciekawą i smaczną sałatkę z wykorzystaniem w roli głównej szpinaku, gruszki, sera koziego i bakalii.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  szpinak
  • 1 sztuka  gruszki
  • 100 g  słoneczne trio Bakalland
    rodzynka, miechunka, żurawina
  • 75 g  orzechy włoskie
  • 50 g  ser kozi
  • 2 łyżki  miód
  • 1/2 łyżeczki  sok z cytryny

Sposób przyrządzania:

  1. Liście szpinaku myjemy i układamy na talerzu, gruszkę pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy w cienkie plasterki, dodajemy kozi ser pokrojony w kosteczkę.
  2. Bakalie: żurawinę, rodzynki i miechunkę wkładamy do rondelka, mieszamy z dwiema łyżeczkami miodu i połową łyżeczki soku z cytryny.
  3. Dressing gotujemy na małym ogniu, aż wszystkie składniki się połączą, następnie dodajemy go do sałatki.
  4. Całość dekorujemy połówkami orzechów.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepis otrzymany z publikacji prasowej 38pr.pl


Przepis dodany przez:

Posty : 79

Przepisy: 106


Zobacz więcej na temat:

przepisy na sałatkiszpinakbakalie


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE