Przygotowanie:
Kuchnia:
francuska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 500 g szpinak
- 1 sztuka gruszki
- 100 g słoneczne trio Bakalland
rodzynka, miechunka, żurawina - 75 g orzechy włoskie
- 50 g ser kozi
- 2 łyżki miód
- 1/2 łyżeczki sok z cytryny
|
|
Sposób przyrządzania:
- Liście szpinaku myjemy i układamy na talerzu, gruszkę pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy w cienkie plasterki, dodajemy kozi ser pokrojony w kosteczkę.
- Bakalie: żurawinę, rodzynki i miechunkę wkładamy do rondelka, mieszamy z dwiema łyżeczkami miodu i połową łyżeczki soku z cytryny.
- Dressing gotujemy na małym ogniu, aż wszystkie składniki się połączą, następnie dodajemy go do sałatki.
- Całość dekorujemy połówkami orzechów.
Źródło przepisu: Przepis otrzymany z publikacji prasowej 38pr.pl