Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
150 g liści szpinaku
500 g pomidorków koktajlowych
1/3 szklanki czarnych oliwek bez pestek
250 g sera feta
4 łyżki pestek słonecznika
- Sos
pieprz
4 łyżki oliwy
3 łyżeczki octu balsamicznego
|
|
Sposób przyrządzania:
- Sos: Oliwę wlej do miseczki. Dodaj ocet oraz pieprz i dokładnie wymieszaj.
- Szpinak i pomidorki umyj i osusz. Pomidorki przekrój na połówki, a szpinak porwij na mniejsze kawałki. Fetę pokrój w małą kostkę. Oliwki pokrój w plasterki. Słonecznik upraż na suchej patelni.
- Szpinak wsyp do miseczki. Dodaj pomidorki, fetę oraz oliwki. Wierzch posyp pestkami słonecznika i wstaw na godzinę do lodówki. Przed podaniem polej sałatkę sosem i delikatnie wymieszaj.
Źródło przepisu: Przyślij przepis