Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 8 - 10 osób
Składniki
50 g szpinak
2 sztuki jajka
3 łyżki majonez
1 łyżeczka musztarda
1 sztuka pomidory
sól
do smakupieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Szpinak przebierz, umyj, osusz. Odetnij ogonki, a liście pokrój w cienkie paseczki.
- Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupek. Pokrój w ćwiartki i wymieszaj ze szpinakiem. Dopraw solą oraz pieprzem.
- Do szpinaku z jajkami dodaj majonez wymieszany z musztardą. Tak przygotowaną sałatkę wyłóż na salaterkę i udekoruj dookoła półplasterkami pomidora.
Źródło przepisu: Najlepsze przepisy na sałatki mięsne i warzywne