Dzisiaj jest: Czwartek, 26.05.2022 Imieniny: Filipa i Pauliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Sałatka ze szpinaku i truskawek


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  szpinaku
  • 1/2 sztuki melona
  • 200 g  truskawek
  • 150 g  glazurowanych orzechów włoskich
  • 80 g  suszonej żurawiny
    Sos
  • 1/2 szklanki  soku z czarnej porzeczki
  • 1/4 szklanki  jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki  cukru

Sposób przyrządzania:

  1. Szpinak umyj, osącz. Truskawki umyj, usuń szypułki i pokrój w plasterki. Melona obierz i pokrój w kostkę.
  2. Szpinak ułóż na talerzach. Na wierzchu rozłóż melona oraz truskawki. Wierzch posyp żurawiną i orzechami. Wymieszaj.
  3. Jogurt wymieszaj z sokiem i cukrem. Polej sałatkę.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE