Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
500 g szpinaku
1/2 sztuki melona
200 g truskawek
150 g glazurowanych orzechów włoskich
80 g suszonej żurawiny
- Sos
1/2 szklanki soku z czarnej porzeczki
1/4 szklanki jogurtu naturalnego
2 łyżeczki cukru
|
|
Sposób przyrządzania:
- Szpinak umyj, osącz. Truskawki umyj, usuń szypułki i pokrój w plasterki. Melona obierz i pokrój w kostkę.
- Szpinak ułóż na talerzach. Na wierzchu rozłóż melona oraz truskawki. Wierzch posyp żurawiną i orzechami. Wymieszaj.
- Jogurt wymieszaj z sokiem i cukrem. Polej sałatkę.
Źródło przepisu: Przyślij przepis