Dzisiaj jest: Czwartek, 02.12.2021 Imieniny: Pauliny i Balbiny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Sałatka ziemniaczana z boczniakami i pieczarkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 3 sztuki ugotowane ziemniaki
  • 200 g  pieczarek
  • 200 g  boczniaków
  • 1 sztuka cebula
  • olej
  • 1 łyżka  sklarowanego masła
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka  posiekanej rukoli
  • 1 łyżka  posiekanej natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki pokrój w kostkę. Czyste grzyby pokrój w paseczki. Cebulę posiekaj. Na patelni rozgrzej masło i łyżkę oleju, wrzuć grzyby i obsmaż. Pod koniec dodaj cebulę.
  2. Ziemniaki wymieszaj z ostudzonymi grzybami, rukolą i natką pietruszki. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twoje przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 114


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE