Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 3 sztuki ugotowane ziemniaki
- 200 g pieczarek
- 200 g boczniaków
- 1 sztuka cebula
- olej
- 1 łyżka sklarowanego masła
- sól
- pieprz
- 1 łyżka posiekanej rukoli
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ziemniaki pokrój w kostkę. Czyste grzyby pokrój w paseczki. Cebulę posiekaj. Na patelni rozgrzej masło i łyżkę oleju, wrzuć grzyby i obsmaż. Pod koniec dodaj cebulę.
- Ziemniaki wymieszaj z ostudzonymi grzybami, rukolą i natką pietruszki. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Źródło przepisu: Twoje przepisy