Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1/2 sztuki makrela
wędzona4 sztuki ziemniaki
sól
do smakupieprz
do smaku1 łyżka oliwa
1 sztuka cebula
roszponka
do dekoracjikoperek
do dekoracji
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ziemniaki wyszoruj i ugotuj w mundurkach. Odcedź i odstaw do wystygnięcia. Następnie obierz i pokrój w plastry, które rozłóż na talerzu.
- Makrelę oczyść z ości i skóry. Mięso porwij na mniejsze kawałki i rozłóż wokół ziemniaków na talerzu.
- Cebulę obierz i pokrój w małą kostkę. Posyp ziemniaki z makrelą.
- Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Skrop oliwą i udekoruj roszponką oraz koperkiem.
Źródło przepisu: Najlepsze sałatki