Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 300 g ziemniaki
- 1 sztuka ogórek
- 1 puszka groszek konserwowy
- 1 sztuka cebula
- 1 puszka kukurydza konserwowa
- 3 gałązki kolendra
- 1/2 sztuki cytryna
- 1/2 szklanki majonez
- 1 łyżka musztarda
- sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ziemniaki wyszoruj, ugotuj w mundurkach, osącz. Przestudź, obierz i pokrój w kostkę. Ogórek umyj, pokrój w kostkę. Cebulę obierz, posiekaj. Kukurydzę i groszek osącz. Wszystkie składniki wymieszaj i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
- Kolendrę opłucz i posiekaj. Majonez wymieszaj z musztardą, sokiem z cytryny, kolendrą, solą oraz pieprzem. Powstałym sosem polej sałatkę i wymieszaj.
Źródło przepisu: Sałatki