Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
300 g ziemniaki
1 sztuka ogórek
1 puszka groszek konserwowy
1 sztuka cebula
1 puszka kukurydza konserwowa
3 gałązki kolendra
1/2 sztuki cytryna
1/2 szklanki majonez
1 łyżka musztarda
sól
do smakupieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ziemniaki wyszoruj, ugotuj w mundurkach, osącz. Przestudź, obierz i pokrój w kostkę. Ogórek umyj, pokrój w kostkę. Cebulę obierz, posiekaj. Kukurydzę i groszek osącz. Wszystkie składniki wymieszaj i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
- Kolendrę opłucz i posiekaj. Majonez wymieszaj z musztardą, sokiem z cytryny, kolendrą, solą oraz pieprzem. Powstałym sosem polej sałatkę i wymieszaj.
Źródło przepisu: Sałatki