Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
800 g ziemniaków
2-3 sztuki połówki marynowanych gruszek
100 g małych pieczarek
1 sztuka czerwona cebula
1 pęczek szczypiorku
100 g świeżego groszku
6-8 łyżek oliwy
3 łyżki zalewy z gruszek
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ziemniaki wyszoruj, ugotuj w mundurkach. Odcedź, obierz i pokrój w cienkie plasterki. Groszek gotuj przez 3 minuty w osolonym wrzątku. Odcedź. Gruszki odcedź, pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj w piórka, a pieczarki w plasterki. Szczypiorek posiekaj.
- Wszystkie składniki przełóż do miski. Posyp szczypiorkiem i polej sosem z oliwy wymieszanej z zalewą z gruszek. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj.
Źródło przepisu: Przyślij przepis