Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka ziemniaczana z pieczarkami i gruszkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 800 g  ziemniaków
  • 2-3 sztuki połówki marynowanych gruszek
  • 100 g  małych pieczarek
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • 100 g  świeżego groszku
  • 6-8 łyżek  oliwy
  • 3 łyżki  zalewy z gruszek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki wyszoruj, ugotuj w mundurkach. Odcedź, obierz i pokrój w cienkie plasterki. Groszek gotuj przez 3 minuty w osolonym wrzątku. Odcedź. Gruszki odcedź, pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj w piórka, a pieczarki w plasterki. Szczypiorek posiekaj.
  2. Wszystkie składniki przełóż do miski. Posyp szczypiorkiem i polej sosem z oliwy wymieszanej z zalewą z gruszek. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE