Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
500 g ziemniaki
150 g salami
1 sztuka cebula czerwona
2 sztuki ogórek kiszony
1 pęczek koperek
1 łyżka musztarda
dijon1 łyżka ocet winny jasny
4 łyżki oliwa
sól
do smakupieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ziemniaki wyszoruj, ugotuj w mundurkach i ugotuj. Przestudź, obierz i pokrój w plasterki. Koperek opłucz i posiekaj. Cebulę obierz, pokrój w piórka. Ogórki kiszone pokrój w kostkę.
- Salami pokrój w paski i podsmaż na łyżce rozgrzanej oliwy. Zdejmij wędlinę z patelni i na pozostałym tłuszczu zeszklij cebulę. Połącz wszystkie składniki.
- W oddzielnej misce wymieszaj ocet winny, sól. musztardę, pieprz i oliwę. Powstałym sosem polej sałatkę i wymieszaj.
Źródło przepisu: Sałatki