Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
1 kg ziemniaków
1 sztuka duża czerwona cebula
1/2 sztuki pęczka dymki
200 g pieczonej papryki w oleju
100 g zielonych oliwek
oliwa z oliwek
ocet jabłkowy
|
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ziemniaki dokładnie umyj, włóż do garnka z osoloną wodą i gotuj do miękkości. Następnie warzywa odcedź, obierz i pokrój w kostkę.
- Czerwoną cebulę obierz, po czym pokrój w ósemki. Dymkę oczyść i drobno posiekaj. Pieczoną paprykę pokrój w małą kostkę.
- Ziemniaki, czerwoną cebulę, dymkę, paprykę oraz oliwki wrzuć do miski. Składniki skrop oliwą i octem. Dopraw solą oraz pieprzem. Wymieszaj. Gotową sałatkę schłodź.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku























Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!