Dzisiaj jest: Piątek, 23.02.2024 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka ziemniaczana


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 kg  ziemniaków
  • 1 sztuka duża czerwona cebula
  • 1/2 sztuki pęczka dymki
  • 200 g  pieczonej papryki w oleju
  • 100 g  zielonych oliwek
  • oliwa z oliwek
  • ocet jabłkowy

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki dokładnie umyj, włóż do garnka z osoloną wodą i gotuj do miękkości. Następnie warzywa odcedź, obierz i pokrój w kostkę.
  2. Czerwoną cebulę obierz, po czym pokrój w ósemki. Dymkę oczyść i drobno posiekaj. Pieczoną paprykę pokrój w małą kostkę.
  3. Ziemniaki, czerwoną cebulę, dymkę, paprykę oraz oliwki wrzuć do miski. Składniki skrop oliwą i octem. Dopraw solą oraz pieprzem. Wymieszaj. Gotową sałatkę schłodź.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE