Dzisiaj jest: Sobota, 13.08.2022 Imieniny: Hipolita i Diany



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Sałatka ziemniaczano-buraczana


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 3 sztuki ugotowane buraki
  • 1/2 kg  ugotowanych ziemniaków
  • 1 sztuka mały surowy ogórek
  • 2 sztuki kiszone ogórki
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • gałązki koperku
    Sos
  • 1 ząbek  czosnku
  • 2 łyżki  oliwy
  • 1 łyżka  octu winnego
  • 1 łyżka  posiekanego koperku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Dodaj oliwę, ocet, posiekany koperek, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  2. Ziemniaki pokrój w kostkę, buraki w plasterki. Wrzuć do jednej miski. Ogórki pokrój w plasterki i wyłóż nimi dno salaterki. Przykryj pokrojoną w krążki cebulą. Na środek wyłóż wymieszane ziemniaki z burakami. Polej sosem i udekoruj koperkiem. Podawaj schłodzone.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twoje przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE