Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 3 sztuki ugotowane buraki
- 1/2 kg ugotowanych ziemniaków
- 1 sztuka mały surowy ogórek
- 2 sztuki kiszone ogórki
- 1 sztuka czerwona cebula
- gałązki koperku
- Sos
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka octu winnego
- 1 łyżka posiekanego koperku
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Dodaj oliwę, ocet, posiekany koperek, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
- Ziemniaki pokrój w kostkę, buraki w plasterki. Wrzuć do jednej miski. Ogórki pokrój w plasterki i wyłóż nimi dno salaterki. Przykryj pokrojoną w krążki cebulą. Na środek wyłóż wymieszane ziemniaki z burakami. Polej sosem i udekoruj koperkiem. Podawaj schłodzone.
Źródło przepisu: Twoje przepisy