Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Słodko-pikantna sałatka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 3 sztuki brzoskwinie
  • 1 sztuka cytryna
  • 2 sztuki winne jabłka
  • 2 sztuki gruszki
  • kilkanaście dużych czereśni
  • 4 sztuki morele
    Sos
  • 1/2 szklanki  białego wytrawnego wina
  • 2 łyżki  oliwy
  • 1 łyżka  ostrej musztardy
  • 1 szczypta  cukru pudru
  • 1 szczypta  gałki muszkatołowej

Sposób przyrządzania:

  1. Cytrynę sparz. Skórkę zetrzyj na tarce o małych oczkach, a z miąższu wyciśnij sok.
  2. W misce wymieszaj wino, oliwę, musztardę, cukier puder oraz gałkę muszkatołową. Dodaj 1/2 łyżeczki skórki z cytryny. Schłodź.
  3. Owoce umyj, obierz, usuń pestki i gniazda nasienne. Czereśnie przetnij na pół, pozostałe owoce pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny. Polej wszystko sosem, wymieszaj, przykryj i wstaw do lodówki na 2 godziny.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE