Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
1 sztuka mała kapusta pekińska
3 sztuki owoce kiwi
1 sztuka gronko winogron różowych
6 plastrów ananasa z puszki
2 łyżki płatków migdałowych
2 łyżki pokrojonych listków melisy cytrynowej
2 łyżki sosu słodko-pikantnego
1 łyżka miodu naturalnego
sól
pieprz biały lub cytrynowy
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kapustę posiekaj. Kiwi obierz i pokrój w większą kostkę. Winogrona umyj, pokrój w ćwiartki i usuń pestki. Melisę drobno pokrój i wymieszaj z sosem słodko-pikantnym.
- Do miski włóż pokrojoną kapustę, dopraw do smaku solą. Dodaj sos z melisą i delikatnie wymieszaj.
- Następnie dodaj kiwi oraz winogrona. Dopraw do smaku pieprzem, wlej miód i delikatnie wymieszaj.
- Sałatkę wyłóż na półmisek i udekoruj listkiem melisy.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników