Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
4 sztuki pomidorki koktajlowe
1/2 sztuki ogórek
4 szklanki płatki kukurydziane
np. od Lubella3 łyżki ciecierzyca
2 łyżki kiełki
1 łyżka pestki dyni
1 łyżeczka oliwa z oliwek
1 łyżeczka sok z cytryny
3 łyżki serek wiejski
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pomidorki i ogórka kroimy na mniejsze kawałki.
- Dodajemy ciecierzycę, kiełki oraz pestki skrapiamy oliwa i sokiem z cytryny oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
- Na sam koniec mieszamy z płatkami Corn Flakes i posypujemy granulkami serka wiejskiego i podajemy. Smacznego :)