Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 główka kapusta biała
1 sztuka marchew
1 sztuka szalotka
1/2 pęczki koperek
1 łyżka majonez
3 łyżki jogurt grecki
1 łyżeczka musztarda
Dijon1/2 sztuki sok z cytryny
sól
do smakupieprz czarny
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kapustę drobno poszatkuj. Marchew umyj, obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Szalotkę obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Przygotowane składniki przełóż do miski.
- W oddzielnej miseczce wymieszaj majonez z jogurtem, musztardą, sokiem z cytryny oraz koperkiem. Dopraw do smaku i dokładnie wymieszaj.
- Sos dodaj do sałatki i wymieszaj.
Źródło przepisu: Warzywa tanie i zdrowe