Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Surówka colesław


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Surówka colesław to doskonały dodatek do dań mięsnych i rybnych.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 główka  kapusta biała
  • 1 sztuka  marchew
  • 1 sztuka  szalotka
  • 1/2 pęczki  koperek
  • 1 łyżka  majonez
  • 3 łyżki  jogurt grecki
  • 1 łyżeczka  musztarda
    Dijon
  • 1/2 sztuki  sok z cytryny
  • sól
    do smaku
  • pieprz czarny
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę drobno poszatkuj. Marchew umyj, obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Szalotkę obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Przygotowane składniki przełóż do miski.
  2. W oddzielnej miseczce wymieszaj majonez z jogurtem, musztardą, sokiem z cytryny oraz koperkiem. Dopraw do smaku i dokładnie wymieszaj.
  3. Sos dodaj do sałatki i wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Warzywa tanie i zdrowe


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 107


Zobacz więcej na temat:

przepisy na surówkicolesław


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE