Dzisiaj jest: Piątek, 07.05.2021 Imieniny: Ludmiły i Gizeli



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Surówka colesław


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Surówka colesław to doskonały dodatek do dań mięsnych i rybnych.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 główka  kapusta biała
  • 1 sztuka  marchew
  • 1 sztuka  szalotka
  • 1/2 pęczki  koperek
  • 1 łyżka  majonez
  • 3 łyżki  jogurt grecki
  • 1 łyżeczka  musztarda
    Dijon
  • 1/2 sztuki  sok z cytryny
  • sól
    do smaku
  • pieprz czarny
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę drobno poszatkuj. Marchew umyj, obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Szalotkę obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Przygotowane składniki przełóż do miski.
  2. W oddzielnej miseczce wymieszaj majonez z jogurtem, musztardą, sokiem z cytryny oraz koperkiem. Dopraw do smaku i dokładnie wymieszaj.
  3. Sos dodaj do sałatki i wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Warzywa tanie i zdrowe


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 107


Zobacz więcej na temat:

przepisy na surówkicolesław


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE