Dzisiaj jest: Poniedziałek, 02.12.2024 Imieniny: Pauliny i Balbiny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Surówka dwukolorowa z kapustą i jabłkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Surówka dwukolorowa z kapustą i jabłkiem to przepis na smaczny i zdrowy dodatek do dań mięsnych.

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1/4 główki  kapusta biała
  • 1/4 główki  kapusta czerwona
  • 1 sztuka  cebula
  • 2 sztuki  jabłko
  • 1 pęczek  natka pietruszki
    Sos:
  • 2 łyżki  olej
  • 1 ząbek  czosnek
  • 3 łyżki  sok z cytryny
  • cukier
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • sól
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę białą i czerwoną poszatkuj. Cebulę obierz i posiekaj. Jabłka zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Składniki wymieszaj.
  2. Olej wymieszaj z 4 łyżkami wody, sokiem z cytryny, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i pozostałym przyprawami. Powstałym sosem polej surówkę. Na koniec posyp posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Sałatki i warzywa


Przepis dodany przez:

Posty : 5

Przepisy: 37


Zobacz więcej na temat:

kapustajabłkaprzepisy na surówki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE