Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
- 1/4 główki kapusta biała
- 1/4 główki kapusta czerwona
- 1 sztuka cebula
- 2 sztuki jabłko
- 1 pęczek natka pietruszki
- Sos:
- 2 łyżki olej
- 1 ząbek czosnek
- 3 łyżki sok z cytryny
- cukier
do smaku - pieprz
do smaku - sól
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kapustę białą i czerwoną poszatkuj. Cebulę obierz i posiekaj. Jabłka zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Składniki wymieszaj.
- Olej wymieszaj z 4 łyżkami wody, sokiem z cytryny, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i pozostałym przyprawami. Powstałym sosem polej surówkę. Na koniec posyp posiekaną natką pietruszki.
Źródło przepisu: Sałatki i warzywa