Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
1/4 główki kapusta biała
1/4 główki kapusta czerwona
1 sztuka cebula
2 sztuki jabłko
1 pęczek natka pietruszki
- Sos:
2 łyżki olej
1 ząbek czosnek
3 łyżki sok z cytryny
cukier
do smakupieprz
do smakusól
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kapustę białą i czerwoną poszatkuj. Cebulę obierz i posiekaj. Jabłka zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Składniki wymieszaj.
- Olej wymieszaj z 4 łyżkami wody, sokiem z cytryny, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i pozostałym przyprawami. Powstałym sosem polej surówkę. Na koniec posyp posiekaną natką pietruszki.
Źródło przepisu: Sałatki i warzywa